Magnesium paard

€ 25,95
Op voorraad

* Verplichte velden

Magnesium paard

GlucoPlaza Magnesium, 100% zuivere magnesium citraat

Magnesium is een belangrijk mineraal voor het spier- en zenuwstelsel, de botten, de water- en energiehuishouding en de stofwisseling. Magnesium zorgt voor de signaaloverdracht naar de spieren en de ontspanning van de spieren. Magnesium is nodig voor de opname van calcium in de botten en voorkomt ophoping van calcium in andere weefsels.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van de gezonde paarden een magnesiumgebrek heeft, voor zieke paarden loopt dit percentage zelfs op tot meer dan 50%. Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat van bijna de helft van het onderzochte ruwvoer het magnesiumgehalte onder de minimumnorm ligt. Ook krachtvoer bevat vaak te weinig magnesium óf verhoudingsgewijs te veel calcium. Teveel calcium belemmerd de opname van magnesium.

Advies: Geef paarden met wedstrijdstress magnesium.

Te gebruiken bij:

  • Spierspanningen
  • Darm krampen, spierkrampen en lichaamskrampen
  • Spierpijn
  • Stress

GlucoPlaza Magnesium voor jonge paarden?
Jonge paarden kunnen nogal stress gevoelig zijn en dit is niet goed voor de ontwikkeling en training. Zeker binnenvetters of hoog in het bloed staande paarden kunnen hier last van hebben. Stress kan gevolgen hebben zoals het vast houden van het lichaam en stal ondeugden. Magnesium is goed voor de gemoedstoestand.

Let op! Bij paarden met een slechte nierfunctie mag magnesium uitsluitend worden gegeven in overleg met de dierenarts!

Samenstelling 
Magnesium Citraat100% puur (Human Grade Kwaliteit)

Dosering:
Pony: 2 maatschepjes per dag
Paard: 4 maatschepjes per dag
1 maatschepje bevat ca. 2,5 gram (maatschepje bijgevoegd).
U kunt GlucoPlaza Magnesium vermengen met de dagelijkse voeding van uw paard.

Inhoud:
GlucoPlaza Magnesium is verkrijgbaar in de volgende formaten: 500 - 1000 - 3000 - 5000 gram

Bewaaradvies:
Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Gesloten bewaren, in afwezigheid van vocht en zonlicht. Bewaren bij kamertemperatuur, buiten bereik van kinderen.

Over voedingssupplementen:
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding van uw paard. GlucoPlaza Magnesium is geclassificeerd als voedermiddel voor paarden.