MSM in de samenstelling van GlucoPlaza supplementen

Het product MSM poeder puur, is opgebouwd uit zuiver MSM (methylsulfonylmethaan).  

Bij GlucoPlaza hechten we veel waarde aan de zuiverheid van onze producten. Wij maken gebruik van 100% pure grondstoffen, vrij van toegevoegde suikers en overige zoet-, smaak- en vulstoffen. Waar andere merken gebruik maken van suikers, kiezen wij ervoor om enkele producten met MSM te mengen. 

De GlucoPlaza supplementen die gemengd zijn met MSM zijn de volgende:

 • GlucoPlaza Biotine plus
  Biotine van GlucoPlaza is een hoogwaardige mix van Biotine, MSM en Lijnzaadolie. Biotine - ook bekend als Vitamine B8 - is een wateroplosbare B vitamine.  Biotine ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
 • GlucoPlaza Vitamine E plus
  Vitamine E van GlucoPlaza is een van de weinige Vitamine E supplementen zonder Selenium. Vitamine E is een anti-oxidant die het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen helpt.
 • GlucoPlaza Vitamine E Forte
  Vitamine E Forte is een hoogwaardige mix van Vitamine E, Selenium, L-Lysine en MSM. Vitamine E is een anti-oxidant die het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen helpt. 

Wat is MSM?
MethylSulfonylMethaan is van nature rijk aan zwavel (34%). GlucoPlaza MSM is samengesteld uit Human Grade Kwaliteit grondstoffen.

Dosering
Wij adviseren een dosering van 2 gram MSM per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Voor een paard van 600 kg betekent dit 12 gram per dag. Voor een pony van 300 kg betekent dit 6 gram per dag.

Als u Biotine Plus, Vitamine E Plus of Vitamine E Forte aan de voeding van uw paard toevoegt, verandert de aanbevolen dagdosering van pure MSM als volgt:

Biotine Plus

 • Paard: krijgt met de aanbevolen dosering Biotine Plus 10 gram MSM binnen per dag, u kunt deze aanvullen met 2 gram MSM per dag.
 • Pony:  krijgt met de aanbevolen dosering Biotine Plus 5 gram MSM binnen per dag, u kunt deze aanvullen met 1 gram MSM per dag.

Vitamine E Plus

 • Paard: krijgt met de aanbevolen dosering Vitamine Plus E 11,9 gram MSM binnen per dag. Een aanvulling met pure MSM is in dit geval te verwaarlozen en niet nodig.
 • Pony: krijgt met de aanbevolen dosering Vitamine Plus E 5,95 gram MSM binnen per dag. Een aanvulling met pure MSM is in dit geval te verwaarlozen en niet nodig.

Vitamine E Forte

 • Paard: krijgt met de aanbevolen dosering Vitamine E Forte 9,7 gram MSM binnen per dag, u kunt deze aanvullen met 2,3 gram MSM per dag.
 • Pony: krijgt met de aanbevolen dosering Vitamine E Forte 4,85 gram MSM binnen per dag, u kunt deze aanvullen met 1,15 gram MSM per dag.

Wij hopen u hiermee een zo goed mogelijk beeld te geven van de dosering van MSM. Heeft u verder nog vragen? Stel deze dan via [email protected]