Vitamine D3 kopen

Vitamine D3 kopen

Vitamine D3

Vitamine D3 is nodig om calcium uit het bloed op te nemen. Calcium is van belang voor de vorming en het behoud van stevige tanden en botten. Het lichaam maakt voortdurend nieuw botweefsel aan, maar ook vindt er voortdurend afbraak plaats. Op jonge leeftijd overheerst de aanmaak, op latere leeftijd de afbraak. Bij een te snelle (netto) afbraak spreken we van botontkalking oftewel osteoporose. U loopt dan een verhoogd risico om iets te breken. Osteoporose kan niet worden teruggedraaid, maar u kunt het proces wel vertragen, door voldoende te bewegen en te zorgen dat u voldoende calcium binnenkrijgt. Calcium zit onder meer in vlees, eieren, kaas en vette vis. Het lichaam maakt zelf vitamine D3, onder invloed van zonlicht. U kunt ook vitamine D3 kopen als voedingssupplement.

Vitamine D3 voor gezonde botten →

Waarom hebben vooral ouderen vitamine D3 nodig?

Botontkalking speelt vooral op hogere leeftijd. Vrouwen hebben er meer mee te maken dan mannen. Dat komt doordat de hormoonhuishouding van invloed is op de vorming en afbraak van botten. Na de overgang is bij veel vrouwen de hormoonhuishouding zodanig veranderd dat de afbraak van botweefsel veel sneller verloopt dan de aanmaak. Ook bij mannen verandert de hormoonhuishouding in de loop der jaren, maar niet zo ingrijpend als bij vrouwen. Daarom wordt vooral aan vrouwen na de overgang geadviseerd de voeding aan te vullen met vitamine D3. Vanaf het zeventigste levensjaar doen ook mannen er verstandig aan vitamine D3 te kopen.

Wees er op tijd bij

Als u denkt dat u een verhoogde kans hebt op botontkalking, raadpleeg dan uw huisarts, hij kan u voorzien van passend advies. Let er ook op dat u voldoende calcium binnenkrijgt en dat u voldoende blijft bewegen. De afbraak van botten is een geleidelijk proces dat niet kan worden teruggedraaid. Let op Vitamine D3 is een voedingssupplement en geen vervanging voor een gevarieerde voeding.