Visolie voordelen

Voordelen van Visolie

Visolie en voordelen: die twee woorden lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral de laatste paar jaren is de aandacht voor de gunstige effecten van Omega-3 rijken visolie op de gezondheid aardig gestegen. Wat zijn precies de voordelen van visolie en wat is visolie überhaupt?

Maak gebruik van de voordelen van visolie. →

Goede vetten.

Visolie wordt gewonnen uit vis. Vette vis wel te verstaan, want uit bijvoorbeeld tonijn kan men niet veel olie persen. Zalm is een veelgebruikte vissoort om de olie te winnen, maar andere vissoorten worden ook gebruikt, zoals bijvoorbeeld anchovis. De olie in vette vis ziet er op moleculair niveau heel anders uit dan bijvoorbeeld zonnebloem- of kokosolie. Visolie bevat veel goede vetten, de zogeheten meervoudig onverzadigde vetzuren.

Aangekoekt vet

Om te begrijpen waarom visolie goed voor uw gezondheid is, moet u weten wat al die oliën in uw lichaam precies doen. De mens kan niet zonder vet. De triljarden cellen in uw lichaam hebben allemaal een celwand die uit vetten bestaat. Daar wordt u niet ziek van, doordat die celwanden zijn gemaakt van gezonde vetten. Ongezonde vetten, zoals die in veel geraffineerde voedingsmiddelen, kunnen echter aan de celwand blijven plakken. Visolie bevat heel veel omega-3-vetzuren, deze behoren tot de essentiële vetzuren. Essentieel betekent dat het lichaam ze nodig heeft.

Het risico van slechte vetten.

Wanneer er veel vet aan een ader plakt, slibt die langzamerhand dicht. Een ader waar bijna geen bloed meer doorheen kan vloeien, vormt een groot gevaar voor de gezondheid. Wanneer dat bijvoorbeeld in uw hart gebeurt, loopt u een sterk verhoogd risico op een hartaanval en in de hersenen op een beroerte. Het is dus zeer belangrijk om niet te veel slechte vetten te nemen.

Visolie en voordelen

Dat visolie voordelen voor uw hart heeft, mag duidelijk zijn. Glucoplaza biedt visolie capsules in twee maten:

Omega-3 Visolie Small
Omega-3 Visolie Big