Krill olie

Krill olie

Wie gezond wil blijven, moet goed eten, maar dat is tegenwoordig helemaal niet zo makkelijk. De verleidingen liggen overal op de loer en zelfs als u wel gezonde voedingskeuzes maakt, is de kans groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Er bestaan tegenwoordig immers zo veel adviezen die elkaar dan weer tegenspreken, dan weer complementeren, dat de gezonde consument aan zijn gezond verstand niet meer genoeg heeft. Wat u zonder twijfel wel kunt gebruiken, is krill olie.

Krill Olie kopen? →

Krill

Wat is krill? Het woord is een verzamelnaam van Noorse origine voor de garnaalachtige ongewervelden die diep in de zee ronddolen. U kunt ze het beste vergelijken met minigarnaaltjes. Ze zijn ongelooflijk klein en talrijk. Met name walvissen zijn er dol op. Die zetten hun mond wagenwijd open en zuigen zo ettelijke hoeveelheden krill naar binnen. De voedingswaarde van krill is indrukwekkend: producten die van krill zijn gemaakt, zoals krill olie, bevatten allerlei gunstige voedingsstoffen, waaronder omega 3, DHA en EPA en de oxidant: Astaxanthine.

Grote woorden, grote voordelen

Al die afkortingen en technische termen hoort u wellicht met klapperende oren aan. Heel ingewikkeld zijn ze echter niet. Omega-3 is een essentieel vetzuur welke een zèèr belangrijke rol speelt bij het hart en vaatstelsel. EPA & DHA zijn goed voor het hart. DHA: is goed voor de hersenfunctie. Krill olie is zo gezond, omdat de olie rijk is aan al deze stoffen.

Geen vislucht

Visolie bevat net als olie uit krill veel Omega-3. Waarom zou u dan toch juist deze olie slikken? Een groot voordeel van krill olie ten opzichte van visolie is de afwezigheid van een geur. Iedereen die wel eens een vismarkt heeft betreden, weet maar al te goed hoe penetrant vis kan ruiken, zelfs als die net is gevangen. Krill olie stinkt niet en dat is wel zo fijn. U kunt de olie makkelijk slikken tijdens het ontbijt zonder u zorgen te maken dat uw boterham en kopje koffie een vissmaakje krijgen. Bestel de olie vandaag nog en geniet zo snel mogelijk van de voordelen.