Artrose bij paarden

Artrose bij paarden

Veel mensen zijn bekend met de aandoening artrose; een reumatische ziekte waarbij het kraakbeen steeds dunner wordt. Wanneer u last heeft van artrose, dan kunt u last krijgen van stijfheid en geleidelijk toenemende pijn. Deze klachten spelen zich voornamelijk af in de gewrichten en kunnen een verandering in houding veroorzaken. Deze ziekte is geen teken van ouderdom, maar kan bijvoorbeeld ontstaan na een ontsteking in de gewrichten of pezen. Wanneer de gewrichtsbanden wat slapper of zwakker zijn, kan artrose ook gemakkelijker ontstaan.

Bekijk onze producten →

Mens en dier

Deze reumatische aandoening beperkt zich niet tot mensen, maar komt ook bij dieren voor, bijvoorbeeld dartrose bij paarden. Wanneer uw dieren veel bewegen en vrijuit kunnen lopen in een open ruimte dient u extra op te passen wanneer er sprake is van artrose. Artrose bij paarden kan enorme klachten veroorzaken zonder dat u daar weet van hebt. In tegenstelling tot mensen, kunnen dieren niet onder woorden brengen wat de klachten zijn. Het is dus belangrijk om de kenmerken te herkennen.

Wat te doen bij artrose?

Het kraakbeen, dat normaliter zorgt voor een pijnloze en soepele voortbeweging, slijt en wordt dunner. Het belangrijkste bij Artrose is voldoende gedosseerde beweging. Daarnaast is het belangrijk dat het paard gezonde voeding krijgt. Uw dierenarts of de behandelend specialist kan uw adviseren of het zinvol kan zijn om bepaalde voedingssupplementen te gebruiken. De gezondheid van de benen van een paard is ontzettend belangrijk om soepel te kunnen lopen.

Preventie en genezing

Paarden met artrose is gelijkwaardig aan artrose zoals dit bij honden voorkomt. Zorg daarom dat u op de hoogte bent van de kwaal en mogelijke preventie en genezing hiervan. Het beste wat u kunt doen is de ziekte remmen, zodat uw dier zo min mogelijk lijdt. Afhankelijk van de grootte van uw dier en het stadium van de artrose, kan de dierenarts de voeding, beweging en eventuele andere middelen adviseren. Alle voedingssupplementen voor uw viervoeter vindt u hier en bestelt u natuurlijk eenvoudig online.